Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe? Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie

Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowe? Dlaczego żywność ekologiczna jest droższa od „zwykłej”? Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne? O tych i innych zagadnieniach będą dyskutować uczestnicy debaty „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe?” organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu 26 września w Warszawie.\

Kończą się wakacje i rozpoczyna nowy rok szkolny – to dobra okazja, aby zastanowić się nad tym, jakiej jakości było jedzenie, które oferowno podczas urlopu w restauracjach i barach, a także czy żywność serwowana dzieciom w szkołach jest zdrowa. Konsumenci chcący zdrowo się odżywiać zmuszeni są do bardzo dokładnego czytania etykiet i poruszania się w gąszczu sprzecznych ze sobą informacji na temat jedzenia, a wybierając żywność ekologiczną – do płacenia wysokich cen.
Plakat Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie
Termin: 26 września 2012 r., godz. 15-17:00
Miejsce: Klub Śródmiejska, ul. Marszałkowska 66/róg Wilczej, Warszawa
Wstęp jest wolny, zapisy pod adresem biuro@fob.org.pl.
Po debacie organizator zaprasza na poczęstunek.
Zagadnienia do dyskusji:
  •  Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowsze?
  • Dlaczego zdrowa, ekologiczna żywność jest droższa od „zwykłej”?
  • Jaka jest odpowiedzialność mediów w promowaniu nawyków żywieniowych?
  • Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne?
Zaproszeni goście:
  • Prof. Krzysztof Krygier, SGGW
  • Marta Skrzydłowska, Sztuka Odzywiania
  • Kamil Sakałus, Kamilgotuje.pl
  • Iwonna Niegowska, Unilever *
  • Przedstawiciel/ka Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi *
Moderatorka: Agnieszka Wądołowska, Gazeta.pl
Patronem medialnym debaty jest magazyn Organic.


Wyświetl większą mapę

Autor:

Serwis dla rodziców, wydarzenia, wywiady, recenzje

Poinformujemy Cię o kolejnych treściach.

Poinformuj nas o ciekawym artykule! | +
JR

Patronaty

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Zamknij