Pyszne Targi Książki Kulinarnej!

Qchnia Artystyczna i Zamek Ujazdowski zapraszają od 19 do 21 lipca, w godzinach od 10:00 do 20:00 na 1. Targi Książki Kulinarnej. W programie organizatorzy przygotowali między innym:

  • warsztaty z Martą Gessler
  • spotkanie z kuchnią japońską
  • spotkanie z kuchnią nowozelandzką
  • wymiana książek kulinarnych
  • warsztaty kulinarne dla dzieci z Joanną Krzyżanek, autorką książek o Cecylii Knedelek
  • Eliza Mórawska (White Plate) i podpisywanie książek

Zielony Ujazdów

Szczegółowy harmonogram:

Piątek, 19 lipca

  • 15:00 – 17:00 Wymiana książek kulinarnych (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – Qchnia Artystyczna, sala korytarz)
  • 17:00 – 18:00 Zielony Barsz i popie jajka – tajemnice najstarszych polskich książek kucharskich – spotkanie z Jarosławem Dumanowskim (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 18:00 – 20:00 “Stwórz własną książkę kulinarną na żywo” – Granice Smaku (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – w parku przed CSW)
  • 17:30 – 20:30 Warsztat i pokaz kulinarny
  • 19:00 – 20:30 Globalne problemy – lokalne rozwiązania: “Pszczoły”
  • 20:30 – 23:00 Koncert i dancing: Jaca Dansing Band
  • 22:00 – 23:30 Kino: “Długi weekend / Long Weekend”, reż. Colin Eggleston, Australia 1978, 93′

Sobota, 20 lipca

  • 11:00 – 12:00 Warsztaty kulinarne dla najmłodszych z autorką kulinarnych książek dla dzieci Joanną Krzyżanek (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 12:00 – 16:00 Konsultacje BBC – zrównoważony styl życia porady specjalistów (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 12:00 – 16:00 Warsztaty ruchowe: Slack Line
  • 13:00 – 14:00 Warsztaty kulinarne dla najmłodszych z autorką kulinarnych książek dla dzieci Joanną Krzyżanek (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 13:00 – 15:00 Warsztaty: Żyjące Meble – Pracownia Mech
  • 15:00 – 16:00 Warsztaty kulinarno – plastyczne z animatorami księgarni Badet Ursynów (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 17:00 – 18:00 Warsztaty kulinarno – plastyczne z animatorami księgarni Badet Ursynów (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 16:30 – 17:15 Spotkanie: Grzegorz Łapanowski o kulinarnych podróżach (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – park przed CSW Zamek Ujazdowski)
  • 17:30 – 18:15 Spotkanie: Kuchnia japońska i zdrowie (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 18:15 – 18:45 Zrównoważona kuchnia Nowej Zelandii (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 17:30 – 20:30 Warsztat kulinarny
  • 19:00 – 20:00 Wykład: Ubranie “Jak mądrze się ubierać” Magdalena Płonka
  • 20:30 – 23:00 Koncert i dancing: Andrea Marcelli Trio
  • 22:00 – 23:30 Kino: “Czarna owca / Black Sheep”, reż. Jonathan King, Nowa Zelandia 2006, 87′

Niedziela, 21 lipca

  • 10:00 – 20:00 Stara szkoła. Książki kulinarne z antykwariatów (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 11:00 – 14:00 Warsztaty kulinarne: Cook Up
  • 12:00 – 14:00 Warsztaty ruchowe: Kalari, prowadzi mistrz Vinod
  • 12:00 – 15:00 Wymiana książek kulinarnych (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 13:00 – 15:00 Warsztaty konceptualno-kulinarne: “Mazowsze !” – Marta Jagniewska
  • 14:00 – 16:00 Niedzielne Jam Sesion “Kontakt i improwizacja”
  • 13:00 – 17:00 Konsultacje BBC – zrównoważony styl życia porady specjalistów (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 14;00 – 15:00 Spotkanie z autorką książki “Zioła – jak zbierać, przetwarzać i stosować” Magdaleną Gorzkowską (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)
  • 16:00 – 16:20 Performance: “5-7-5 Haiku” Marzena Krzemińska
  • 17:00 Debata: Czy słowa mają smak? – pisanie i mówienie o jedzeniu. (wydarzenie w ramach Targów Książki Kulinarnej – dziedziniec CSW Zamek Ujazdowski)

Kiedy: 19 – 21 lipca, w godzinach od 10:00 do 20:00
Gdzie: Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski, ul. Jazdów 2, Warszawa
Cena: Bezpłatne

 

Autor:

Serwis dla rodziców, wydarzenia, wywiady, recenzje

Poinformujemy Cię o kolejnych treściach.

Poinformuj nas o ciekawym artykule! | +
JR

Patronaty

jr_festyn_rodzin_zaprzyjaznionych

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości

Zamknij